Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Utáhněme kriminální špíně okovy

V souvislosti s nedávným, odporným zločinem, který na severu Čech spáchal volně se potulující biologický odpad...

Úvod
Chci napsat, že je mi opravdu líto dívky, která se stala obětí. Musela si projít peklem. A mnoho utrpení ji ještě čeká. Je možné, že ji to co se stalo a to co bude následovat zjizví na těle i na duši do konce života.

Vedle soucitu - a prosím omluvte mě, že to vpisuji do jednoho textu - je taky sevřená pěst v souvislosti s tím kdo ty jizvy napáchal a s těmi, kteří mu to jednoduše, ve své nekonečné nezodpovědnosti, umožnili. Toto se nedá tolerovat. A proto je třeba rázně vyžadovat, a to ve všech takových případech:

 

Úplné odškodnění oběti
Oběť má právo na úplné odškodnění. Vše co ji pachatel ukradl, zničil, bolest co ji způsobil, musí minimálně - absolutně - odčinit. Tedy, vše co ukradl vrátit. Dát minimálně ještě jednou tolik "navíc". Platit veškerou psychologickou, lékařskou a další, s touto událostí, spojenou péči. >>>> Následující pasáž byla z textu, na základě výzvy ze strany administrace blogu, odebrána. Respektuji to a proto zde jen v obecné rovině a nepřímo odkáži čtenáře na koncept "Lex Talionis" vyjadřující proporcionalitu trestu, ke zvážení <<<<

Není možné aby se oběť sžírala v depresích, sebepoškozovala či ještě hůř zatímco recidivistická špína dostává "nápravný" a jiný zcela neoprávněný servis, chrání se její "důstojnost", je lidově řečeno "v pohodě" a ve vězení se pak dále připravuje na pokračování své ubohé kriminální existence.

 

Dlužní otroctví
Za další, pachatel je, zdá se, nemajetný. Na tento prostý "problém" existuje řešení již tisíce let. Dlužní otroctví. Ano, zcela vážně, jestliže nemá statky, kterými lze (přímo, jejich odejmutím, nebo odprodejem) oběť odškodnit, bude je muset odpracovat. Bez diskuze. Nic neumí? Nevadí. Minimálně různorodé zemní, podzemní a obdobné práce je vždycky dost a ovládat rýč, krompáč, lopatu nebo i rukama dělat díru do země, umí každý.

Tuto práci bude vykonávat přesně do momentu kdy oběť plně odškodní (a také zaplatí za vše ostatní co zapříčinil to znamená výjezd hlídky a jeho dopadení, za soudní náklady, za ubytování ve vazbě, ve věznici, za opotřebení oděvů a nástrojů, které v rámci dlužní práce používal apod.). Je ovšem potřebné aby byl zachován v relativně zdravém, práce-schopném, stavu. Nezbytné jídlo, pití, nezbytná medikace a hygiena, pár metrů na spaní a toaleta k vyměšování by měly být zajištěny. Aby efektivně odškodňoval. A nepošel. Vše navíc, tzn. televize, rotoped, fotbálek, xBox, skříně, stůl, chutné jídlo, psychoterapie, slušné zacházení,... je neopodstatněný komfort.

Jestliže oběti ublížil takovým způsobem, že bude nevratně, prokazatelně, poškozená na celý život, tak ji bude odškodňovat celý život. Pak je jeho jedinou šancí, že mu oběť jednoho dne odpustí. To oběť může a nemusí.

Oběť je vždy minimálně na prvním místě. Pachatel ji právě plně odškodní. Pokud to nejde plně, tak co nejvíc je to jen fyzikálně možné. Toto je starý a nezpochybnitelný princip přirozeného práva. Ať je následován.

Po plném napravení všech napáchaných zločinů, po zajištění všech biometrických a dalších užitečných údajů o zločinci a také jejich úplném zveřejnění - následuje vyhnanství... 

 

Vyhnanství
- Není to, dle nějakého bruselského soudu, dohody nebo úmluvy, nedůstojné? To není podstatné. 
- Má doklady z - výrazně vzdálené - země původu? Vyžeňme ho do země původu. 
- Nemá doklady ze země původu? Arktida ani Antarktida doklady nekontroluje. 
- Arktida a Antarktida ho znervózňuje? Není pro kriminální odpad dost "důstojná"? Ať si potřebné doklady, do někam, na své náklady, vyřídí. 
- Vyhotoví mu někde doklady a otevřou sluníčkovou náruč? Na jeho vlastní nebo jejich náklady, deportovat. 
- Neotevřou mu nikde sluníčkovou náruč? Na jeho vlastní náklady, směr Arktida nebo Antarktida, deportovat. 
- Nemá peníze na letadlo, trajekt nebo gumový člun k Arktidě nebo Antarktidě? Dlužní otroctví. 
- Už má dostatek peněz k vlastní deportaci? Má. Na vlastní náklady, deportovat.

Oběť ani kdokoliv jiný (tedy ani jako dnes, daňový poplatník) za pachatele nic neplatí. Pachatel páchal, pachatel platí. Náklady vzniklé prokazatelně v příčinné souvislosti s jeho zločinem, nezbytné k úplné nápravě nespravedlnosti, nese výhradně on. Čím víc bude obstruovat, tím nákladnější a těžší to - pro něj - bude. Tečka.

 

Další problémy a řešení
- Spáchal zločiny i v jiných zemích? Je potřeba opět provézt procedury plného odškodnění, všech obětí. Zde nebo jinde, alespoň v rámci mezinárodních možností.
- Je reálné riziko, že se pachatel někdy zase vrátí? Zákaz vstupu na území pod hrozbou užití násilí plus obojek, podkožní čip nebo jiný cejch apod.
- Není podkožní čip respektive cejchování nehumánní? Fyzicky a psychicky zmrzačit bezbrannou holku je nehumánní. Navíc, je to relativně efektivní bezpečnostní monitoring. Oprávněný.
- Obojek jako pro zvířata? Ano, jako pro zvířata. Dnes už navíc monitorovací obojky někteří "vězni" nosí. Oběti sexuálních agresorů zažily horší věci.

Pachatel se dopustil iniciace násilí vůči samotné oběti (ne "jenom" vůči její peněžence). Násilí pravděpodobně dost bolestného, pro oběť psychicky trýznivého a intenzivního. Jeho "nějaký diskomfort" je proto pozornosti zcela nehodný.

Navíc, snad se shodneme, že v dnešním "bezpečnostně-právním" chaosu se nemůžeme spolehnout ani na zahraniční, jakkoliv opěvované, "vyspělé státy", "partnery", že pachatele efektivně zajistí (zadrží, pohlídají, potrestají...). Vidíme bohužel víc než zřetelně, zejména u nich, v jejich no-go zónách, ale i u nás, že nikoliv. A uvidíme toho - zdá se - ještě víc. 

Musíme se tomu adaptovat. Nebo od čeho máme ty mozky?

 

Několik obecně - nenávistných - komentářů
- Nerozumím pojmu "vízum pro strpění". Buď jste vyhnán nebo nejste. Buď jste zločinec nebo nejste. Nebo co to jako má být? Polo-vyhoštění pro polo-pachatele?
- Doufám, že se u nás nedožiju z daní placených "pokrokových" kurzů pro nebohé "chudáky" co "nevědí", že žena nebo dítě není věc, že znásilnění opravdu není normální. Doufám. A každému kdo nás k těmto "pokrokovým" věcem volbou těch největších europrdelistů přiblíží, tak ať mu po volbách ruka odhnije.
- Jako libertarián, neznám pojem recidivista (násilné trestné činnosti). I ve společnosti kde se velmi ctí a efektivně brání svoboda a majetek asi nikdy nebude dokonale bezpečno, ale dnešní stav kdy se vám po ulicích potulují několikrát usvědčení násilníci, sebevědomě, a ještě na odiv předvádějící svá vězeňská tetování, jako znak pýchy na svoji zdegenerovanost a ubohost, je absolutně nemyslitelný. 
- Libertariánské alternativy k tomuto bordelu jsou: 
A, Pro vrahy obecně trest smrti nebo otroctví, případně, v "jemnějších" pojetích, status "psance" (outlaw, homo sacer), tedy toho, koho právo nechrání, a který je tak de facto lovnou, a bude pro něj nevýhodnější především velmi rychle utíkat. A daleko. 
B, Pro sexuální agresory, pouliční násilníky, pachatele loupežných přepadení apod. platí to, nebo obdobné, co je rozepsáno v textu výše. 
C, Pro "drobné" zloděje a podobné "mírnější" existence pak opět, plné odškodnění oběti, ale tam je jistá šance, že pachatelé pak nebudou úplně vyhnání, ale třeba "jen" lokálně diskriminováni a ostrakizováni. To záleží na kultuře obyvatelstva, na vlastnících. Samozřejmě hraje roli i míra porušení práv, příčetnost, věk apod. Děti za krádež žvýkaček těžit kámen do dolu nepůjdou.
- Zakrývání xichtů zločinců, zákaz zveřejňování jejich identity, podobizen, místa pobytu apod. jsou samozřejmě nechutnou VIP ochranou zločinců. Nevědět, že se vedle vás a vaší rodiny přistěhoval nenapravitelný sexuální násilník? To si z daní "fakt rád zaplatím". Středověk znal pranýř. Tam nebyl obličej schováván. Tam byl vystaven viditelně celé obci nebo městu. Informačně, pro potupu, pro trest, pro výsměch. Žádné GDPR.
- Je absolutně nemyslitelné aby kdokoliv v normální společnosti trestal nenávistné výroky na adresu zločinců. Tato ideologická perverze má odtáhnout zpátky tam odkud sem byla přivlečena. Jediné co se má obecně postihovat (a je to na delší rozbor) je výzva nebo vyhrožování iniciací násilí vůči nevinným. Ale sexuální agresor není nevinný!
- A poslední nenávistný bod. Vše zmíněné platí pro jakékoliv etnikum. Je mi opravdu naprosto u... jakým způsobem vaše tělo odráží fotony. 

Žádná společnost nebude zcela bez zločinu, ale dlouhodobě neřešená násilná recidiva, místního nebo zahraničního původu, volný pohyb kdejakého biologického odpadu, to je tak pravěk a ne 21. století. Nebo mi chcete říct, že ve velevěku technologií, civilizovaná, relativně inteligentní a produktivní majorita není schopna efektivně potírat obvykle méně inteligentní, necivilizovanou, neproduktivní minoritu? Že se proti ní nedokáže seriózně chránit? Prevencí i reakcí? Že už nemáme žádnou soudnost v tom co je a není zločin? Opravdu to tak musí být? To všechno je další neoddiskutovatelné selhání státu. A naprosto zásadní. 

 

Nenávist na závěr
Uvidíme na (snad trochu objektivní) soud. Presumpce neviny, jako správná praktická zásada, platí. Ale ať už to dopadne jakkoliv. Doufám, že oběť na tom pak bude co nejlépe, v rámci dnešních možností. Každopádně, mnou výše rozebrané pozice, možnosti a návrhy platí. Myslím tento text vážně.

Ano, jsem zastánce výrazně tvrdšího postupu proti skutečným zločincům v zájmu maximální restituce obětí. Jsem s plnou vážností pro aplikaci vyhnanství v řadě vážných zločinů a to pro jedince jakéhokoliv etnického původu. Vždy je lepší když je lepra a ebola daleko od vás než když je blíž, blízko a vy s ní pak musíte bojovat. To platí i pro zločin. Jakýkoliv, odkudkoliv.

Jsem pro dlužní otroctví agresorů (nikoliv samozřejmě lidí, daňových poplatníků, kteří se státem nemají žádnou skutečnou, dobrovolnou smlouvu na základě které by mu byli cokoliv dlužni) pokud "nemají" čím zaplatit.

Jsem pro to aby oběť byla vždy na prvním místě a usvědčený agresor byl vždy ten kdo nese plnou tíhu trestu. Nechť se debatuje o dílčích metodách, provedení, ale směr je absolutně jasný. Spravedlnost a efektivní ochrana civilizovaných. Kladivo na zločin.

 

Poznámky a zdroje: 
- https://www.idnes.cz/usti/zpravy/cizinec-znasilneni-terezin-vysetrovani-statni-zastupkyne.A190620_132149_usti-zpravy_zuf
- Zákaz vstupu? Omezení na státních hranicích? A není to nelibertariánské? Není. Když jsem oprávněn použít násilí proti vrahovi, sexuálnímu agresorovi, zloději apod. pár metrů ode mně, tak jsem oprávněn ho použít i deset, sto, tisíc, sto tisíc metrů ode mně. I na druhé straně planety. Omezení pohybu je ještě to nejmenší.
- Arktida a Antarktida jsou samozřejmě jedny z možných variant řešení deportace. Ideál je, co nejdál od civilizovaných lidí. A nejlépe tam kde už nedojedou ani vládami vyživované "neziskovky". Nicméně, pravděpodobnější, v rámci současného dění, spíš nějaké ostrovy, mimo polární oblast. Nebo právě (vzdálené) země původu pachatele. Vše jsou dobré varianty. Oproti dnes módní variantě "zločin volně mezi námi".
- Mé další články související s rozebíranými tématy (velmi doporučuji věnovat se i odkazům a zdrojům pod nimi):
A, Při dodržování principů libertarianismu by dnešní masivní migrační krize nikdy nevznikla!
Zdroj: https://luboradamek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=591292
B, Když se vdechuje smrt, tělo krvácí, abstraktní principy přestávají být abstraktními
Zdroj: https://luboradamek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=656108
C, Léčit? Sekat ruce pro výstrahu? Anebo vynutit plné odškodnění obětí?
Zdroj: https://luboradamek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=678701
D, Novináři versus anarchokapitalismus: Volnost (majetných) sexuálních agresorů
Zdroj: https://luboradamek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=663925

Autor: Lubor Adámek | pátek 21.6.2019 8:08 | karma článku: 31,90 | přečteno: 882x
  • Další články autora

Lubor Adámek

Klasický a sociální "liberalismus" jsou svou podstatou přístupy nepřátelské

Pojem liberalismus byl ovládnut jeho nepřítelem. Původní obsah byl vytlačen. Ztratil své známé pojmenování a z myslí lidí tak lépe vymizel. A dnes pod jeho jménem úspěšně škodí progresivní levice. Hořká historie ve stručnosti.

6.9.2019 v 8:16 | Karma: 24,06 | Přečteno: 915x | Diskuse| Společnost

Lubor Adámek

Soukromé firmy pod praporem neomarxismu - máme se jich zastávat?

Majitel má právo si ve svém privátním prostoru stanovovat jasná pravidla toho kdo tam může vstoupit, co se tam smí a nesmí říkat, jak se tam může kdo chovat. Problém ovšem nastává tehdy když se sám spolčí s politickými agresory.

5.9.2019 v 11:17 | Karma: 22,90 | Přečteno: 993x | Diskuse| Společnost

Lubor Adámek

Realita je někdy příšernější než si myslíme

Dovolím si několik komentářů k problémům a kontroverzím typu multikulturalismus, trest smrti, vyhnanství nebo dlužní otroctví...

25.6.2019 v 8:41 | Karma: 23,09 | Přečteno: 751x | Diskuse| Společnost

Lubor Adámek

Libertarianismus je cestou radikální transformace práva, nikoliv tupého boje proti národům

Libertarianismus není bořením veškeré současnosti. Jeho cestou je radikální transformace práva. Negace socialismu, včetně eurosocialismu. S národní identitou a dalšími fenomény není v rozporu - dokud se drží v právních normách.

10.4.2019 v 10:18 | Karma: 15,12 | Přečteno: 531x | Diskuse| Politika

Lubor Adámek

Když slavná státní moc dokáže selhávat i v boji s... medvědem

Chlupatý migrant týdny ohrožuje obyvatele Moravy. Ničí soukromý majetek, dobývá se do něj, masakruje hospodářská zvířata. Mnozí politici poskytují mnohá stanoviska. Žádají, prohlašují, monitorují, apelují. A medvěd šéfuje dál...

23.10.2018 v 8:09 | Karma: 38,56 | Přečteno: 1559x | Diskuse| Společnost

Lubor Adámek

Ještě než bude za krizi - opět - obviněn kapitalismus

Státní centrální banky - politické peníze - zlaté padáky pro vyvolené - zákaz runu na banky - uměle vyvolávaný růst - hluboké a opakované hospodářské krize - hyper/inflace. To vše je státního původu, nikoliv původu volnotržního.

12.10.2018 v 8:49 | Karma: 26,84 | Přečteno: 1063x | Diskuse| Ekonomika

Lubor Adámek

Homoproblém a boj o tradiční rodinu mezi příznivci svobody?

Homofob nebo konzervafob? Zabedněný nebo sluníčkový? Tradiční nebo progresivní? Teplé nebo studené? Paleo nebo nihil? A nejsou tyto debaty až zbytečně přehřáté?

19.9.2018 v 11:04 | Karma: 18,18 | Přečteno: 778x | Diskuse| Politika

Lubor Adámek

Léčit? Sekat ruce pro výstrahu? Anebo vynutit plné odškodnění obětí?

Radikální transformace právního myšlení je nezbytná, jestliže se nechceme časem ocitnout v úplné, novo-levicové dystopii. Zde nabízím několik komentářů k teoriím trestu i jejich aplikaci...

18.9.2018 v 8:51 | Karma: 13,74 | Přečteno: 516x | Diskuse| Politika

Lubor Adámek

Volný trh jako robustní, modulární systém

Mnoho lidí má dojem, že jestliže něco garantuje a poskytuje stát, tak je to jistotou, zatímco na anarchickém, volném trhu, je vše nejistým. Opak je však pravdě mnohem blíž. Nebo snad dává smysl naivně sázet na jednu kartu?

4.7.2018 v 7:01 | Karma: 9,23 | Přečteno: 303x | Diskuse| Ekonomika

Lubor Adámek

Novináři versus anarchokapitalismus: Smrtící neštovice, smrtící stát

Třetí reakce na výtky pana Michala Kašpárka, šéfredaktora webu Finmag, vůči anarchokapitalismu. Tentokrát na témata: Smrtící Neštovice, smrtící stát.

24.5.2018 v 8:16 | Karma: 12,21 | Přečteno: 454x | Diskuse| Politika

Lubor Adámek

Novináři versus anarchokapitalismus: Volnost (majetných) sexuálních agresorů

Druhá reakce na výtky pana Michala Kašpárka, šéfredaktora webu Finmag, vůči anarchokapitalismu. Tentokrát k problematice údajné volnosti a výhod pro majetné sexuální agresory.

23.5.2018 v 8:33 | Karma: 12,17 | Přečteno: 440x | Diskuse| Politika

Lubor Adámek

Novináři versus anarchokapitalismus: Znečištění ovzduší a otázka externalit

První reakce na výtky pana Michala Kašpárka, šéfredaktora webu Finmag, vůči anarchokapitalismu v oblasti znečištění ovzduší a problematiky takzvaných negativních externalit.

22.5.2018 v 8:19 | Karma: 10,48 | Přečteno: 309x | Diskuse| Politika

Lubor Adámek

Žádná "společenská smlouva" o vzniku státu neexistuje

Žádnou jsem s politiky neuzavřel - O možnosti danit mé peníze, žít z nich a přerozdělovat je - Pošlapávat vlastnická práva - Regulovat, zadlužovat mě - Neustále otravovat. Nedal jsem k tomu souhlas. K ničemu takovému. Vy snad ano?

9.4.2018 v 9:24 | Karma: 22,49 | Přečteno: 589x | Diskuse| Politika

Lubor Adámek

Když se vdechuje smrt, tělo krvácí, abstraktní principy přestávají být abstraktními

Eliminujme politické hrozby dřív než ony eliminují nás. Nebo těch monstrózních krizí, destrukce a masakrů ještě nebylo dost?

28.3.2018 v 8:48 | Karma: 12,37 | Přečteno: 589x | Diskuse| Politika

Lubor Adámek

TOP09 - tradičně, neodpovědně, eurofanatická

Tato strana stále nepatří na pravou stranu obecně pojímaného politického spektra. Nebo Vám snad připadá multikulturní experimentování a eurosocialismus jako projev konzervatismu? Minarchismu nebo klasického liberalismu?

20.10.2017 v 9:48 | Karma: 34,20 | Přečteno: 1194x | Diskuse| Politika

Lubor Adámek

Piráti - pseudoradikální politický střed?

Radikální "vymetání" parlamentu se nekoná. Pár kvalitních, dílčích návrhů ani "revoluční" vzezření na tom nic nezmění.

20.10.2017 v 8:08 | Karma: 15,16 | Přečteno: 460x | Diskuse| Politika

Lubor Adámek

Nejlepší sociální systém - je systém bezstátní

Jedna z děsivých skutečností dneška je, že první co mnohé lidi napadne při vyslovení pojmu "sociální systém" je stát, nikoliv rodina. A to je další nebezpečný "úspěch" etatistů.

18.10.2017 v 13:33 | Karma: 18,64 | Přečteno: 565x | Diskuse| Politika

Lubor Adámek

Při dodržování principů libertarianismu by dnešní masivní migrační krize nikdy nevznikla!

Když necháte státy požrat většinu našeho bohatství, politikům se z něj pak cizím dobře rozdává, výborně se za něj válčí. Občas se úspěšně vyrobí i nějaká ta mezikontinentální krize...

8.3.2017 v 9:21 | Karma: 29,17 | Přečteno: 1226x | Diskuse| Politika

Lubor Adámek

Dusivá oblaka špíny ve vzduchu jsou selháním státu, nikoliv volného trhu

Stručně o tom, jak důsledná obhajoba vlastnických práv chrání naše zdraví a život před znečistěným ovzduším. O tom, že zelená kritika kapitalismu, jako o údajném původci tohoto znečištění, je zcela lichá.

22.11.2016 v 8:18 | Karma: 15,84 | Přečteno: 758x | Diskuse| Politika

Lubor Adámek

Prezident hanobitel

Nebylo by mnohem vhodnější zavedení sankcí za hanobení prezidentského úřadu samotným prezidentem? Byl by pak vůbec nějaký? Anebo to raději všechno zrušme...

16.11.2016 v 16:02 | Karma: 19,39 | Přečteno: 402x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 761x
Libertarián, stoupenec rakouské ekonomické školy. Přesvědčený o tom, že civilizovaná, stabilní a prosperující společnost stojí na úctě k vlastnictví, svobodě a principu neiniciace násilí.

Seznam rubrik