Realita je někdy příšernější než si myslíme

25. 06. 2019 8:41:26
Dovolím si několik komentářů k problémům a kontroverzím typu multikulturalismus, trest smrti, vyhnanství nebo dlužní otroctví...

K přesnějšímu vyjasnění:

Nejsem zastáncem zavedení trestu smrti. V systému nerovnosti v právu a problematické "odpovědnosti" na vybraných pozicích, s dlouhodobým levicovým směřováním, významným vlivem progresivního Bruselu, citelnými procesními nedostatky, nekonzistencí, etickou neukotveností a relativně nízkou mírou předvídatelností, by to byl krok dost riskantní.

Jsem odpůrcem naivní ideologie přerozdělování a "sbližování" národů. Tedy, multikulturalismu. Tvrdím naopak, že některé kultury jsou si nejblíž tehdy když jsou si prostorově nejdál. Obdobně jako v osobním životě. Někdy už nemá smysl zkoušet sbližovat se, diskutovat tzn. v praxi se hádat a naopak jen spor vyhrocovat. Ale být od sebe prostě daleko. Tolerovat se nebo alespoň ignorovat. Navzájem se vyhýbat. Toto je běžná až intuitivní metoda jak předcházet eskalacím konfliktů mezi lidmi. Je to vzájemně výhodné. Je to rozumné, dlouhodobě osvědčené a nikoliv nebezpečně naivní tak jako je dnešní šílený multikulturalismus.

Jsem také odpůrcem extrémně vypjatého nacionálního fetišismu a mysticismu, který se vyznačuje především obhajobou lidské nerovnosti před právem. Tzn. že celé vybrané národy či etnika jsou z hlediska "práva" apriorně podřazená nebo nadřazená jiným. Třeba na základě údajné vyvolenosti bohem, "věhlasné" historie, údajné mimořádné biologie nebo na základě nějakých dávných křivd - ať už skutečných nebo domnělých. Nejznámějším projevem tohoto přístupu bylo nacistické Německo. Něco takového nebo obdobného zcela odmítám. Odmítám masivní porušování univerzálních negativních lidských práv, ať už ve jménu libovolných tříd, národů, menšin nebo většin.

Nehájím automatickou kriminalizaci všech Afričanů, Afroameričnů, Arabů, Židů, Cikánů, Němců, Maďarů, Rusů, Norů, Irů, Tatarů, (doplňte si etnikum dle libosti). Já jsem proti vrahům, zlodějům, sexuálním agresorům, pouličním grázlům a podobným, jednotlivým i seskupeným, a to ať už jakéhokoliv původu. Zločincem se člověk automaticky nestává tím, že má větší nebo menší množství pigmentu, větší nebo menší tělesnou konstrukci, větší nebo nižší IQ (nyní bez ohledu na možné korelace). Zločincem se člověk stává tehdy když jako zločinec jedná. To je klíčové. To je diametrální rozdíl. Zároveň dodávám, že každý má (přirozené) právo v rámci svého vlastnictví diskriminovat. A že na základě reálných zkušeností je to mnohdy oprávněné.

Pojem právo užívám obvykle ve smyslu výstupů ze syntézy přirozeného práva, klasického liberalismu, libertarianismu a dalších, spojených věd a sfér myšlení. Proto když píšu o tom, že máme na něco právo, tak to nutně neznamená, že to někde je nebo není platnou legislativou. Každý člověk má právo nebýt zavražděn, okraden, oloupen a podobně. Má právo se takové agresi bránit a má právo na úplnou restituci. To pokládám za univerzální. A to bez ohledu na to jestli to nějaký stát nebo unie (korporát, dez/informační médium, ziskovka, neziskova,...), momentálně uznává nebo nikoliv. Pokud si někteří ortodoxní právní pozitivisté myslí opak, že právo je jen a pouze to co v dané době vytéká od vladaře nebo z parlamentu, tak - a to je klasická námitka - ať se opět podívají do období nacistického Německa. To bylo pro mnoho jejich tehdejších (přeživších) právních spolu-pozitivistů, zejména židovského původu, velmi citelnou lekcí. Přirozené právo (iusnaturalismus) a související sféry myšlení pak v takovém kontextu působí výrazně jiným způsobem. Jako odůvodnitelné, studia-hodné přístupy. Jako fundamenty civilizované společnosti. Nikoliv jen jako "pouhé abstraktní teorie".

Zní formulace "kladivo na zločin" příliš drsně? Za pravé, v USA i jinde, praktikují stále na řadě míst trest smrti - tisíce popravených v posledních desetiletích. Za druhé, je známo, že dochází respektive docházelo k systematickému mučení vězňů, například na místě zvaném Guantanámo či podobných zařízeních, a nepochybně daleko více v různých válečných nebo okupovaných zónách. Za třetí, Dánsko již buduje ostrov pro fyzickou izolaci řady zločinců, a to v reakci na jejich zvýšený příchod v důsledku diagnózy zvané multikulturalismus. Za čtvrté, když někoho zasáhnete v nutné sebeobraně tvrdě kovovou tyčí do hlavy nebo třeba pětačtyřicítkou do břicha, tak to není pro něj drsné? Řekl bych, že víc než dostatečně. Za páté, v rámci války v Afghánistánu byly řádově usmrceny desítky tisíc civilistů. V Iráku už jsou počty civilních obětí, dle různých odhadů, okolo dvou set tisíc. Ještě mnohem víc jich bylo zraněno, zmrzačeno. Takový Bagdád se stal de facto krvavým peklem na zemi. Jedním z nejhorších míst kde by jste se mohli v posledních desetiletích vyskytovat. V Afghánistánu se prolila spousta nevinné krve, a to jenom k tomu aby výsledkem byla dnešní západní prohra. Kdo tady v ČR hlasitě křičí za lidská práva těch nevinných? Skoro nikdo. Měli ti lidé před svou, často brutální smrtí nebo zmrzačením - oslepnutí, ohluchnutí až úplné uhoření a roztrhání na kusy tlakovou vlnou a podobně - nějaký spravedlivý soud? Neměli. Kolik lidí se nad takovým děním hlasitě a pohoršeně pozastavuje? Velmi málo. A kolik lidí zde v ČR tyto války ignoruje, toleruje nebo podporuje? Spousta.

Málokoho výše uvedené nějak víc trápí. Málokdo má z toho těžké spaní. A tento "pohodový" přístup je samozřejmě patrný i u mnoha z těch co naopak vzhlíží směrem na východ. Taktéž je řada agresí z východu příliš netrápí. Takže co je tady drsné? Lhostejnost k brutálnímu a beztrestnému masakrování civilistů, bez jakéhokoliv soudu, bez ohledu na nějaká práva, po desetitisících nebo statisících? Nebo přístup ke konkrétní zločincům, který eventuálně reflektuje to jak oni zacházeli se svými obětmi? A to - ve správné rovině - po seriózním vyšetřování, soudním procesu, při plné odpovědnosti všech zúčastněných, na základě důkazů, při presumpci neviny, při souzení na základě přístupu "nade vší pochybnost"? Na základě předchozích či následných preferencí (od požadování plného možného trestu až k odpuštění) ze strany obětí a to stále v mezích práva? Je pak velmi sporné tvrdit co je a co není nehumánní zejména když se vedle toho všeobecně ignoruje rozsáhlá, často i legalizovaná, brutalita v současnosti.

Tomuto bodu jsem se chtěl původně vyhnout, protože to co zmíním pokládám za naprosto příšerné. Ale mám pocit, že někteří lidé dostatečně nevnímají to co se různě po světě doopravdy odehrává. Je to reflexe absolutních zvrhlostí, které dokážou někteří pachatelé svým obětem způsobit. Začtěte se do knihy "Bestiální vrazi" a pokud jste aspoň trochu soucitní, vnímaví, tak tu knihu dočtete jen obtížně, pravděpodobně s těžkým znechucením. Sám už nevím jestli jsem to kdysi dávno vůbec dočíst dokázal. Bestie, které zaživa rozřezávaly svoje oběti, leckdy i děti, pálily jejich genitálie a anální otvory, dloubali jim oči zaživa, všelijak je zohyzďovali, a pak jejich části konzumovali. Nebo, to jak biologické svinstvo z ISIL na okupovaných územích odřezávalo lidem hlavy prakticky za cokoliv, komukoliv, opět i dětem, a pak je nabodávalo na kůly. Obdobně "strážci veřejné morálky" na některých místech dnešní Saúdské Arábie. Nebo odpornosti, které se odehrávali za války v Jugoslávii. Přibíjení lidí na vrata, a jejich následné vyvržení. Události co se, dle podezření, odehrávali při teroristických útocích v klubu Bataclan. Vydloubnutí očí. Párání dutin obětí. Odřezávání genitálií a jejich následné narvání do úst oběti. Podle svědectví z řad zasahujících příslušníků ozbrojených složek, se jeden z vyšetřovatelů, který na místo činu po útoku vstoupil, rozplakal a po východu ven okamžitě pozvracel. Nevím co k tomu dál napsat.

Ale realita pokračuje. Kosti drceny pod koly náklaďáků. Utrpení přepadených, které zločinci zohyzdili ve tváři patrně do konce života, kyselinou. Výbuchy bomb na koncertech kde jsou spousty dětí a mladistvých (viz sebevražedné útoky na koncertu Ariany Grande v anglickém Manchesteru). Nebo v metrech. Na stadionech. Oběti těch zrůd byli zcela normální, zcela nevinní, lidé. Ani zločinci, ani žádní radikálové, ultras, extrémisté nebo bojovníci. Nijak a nikomu nevyhrožovali. Nebojovali tam, ať už jako vojáci, žoldáci, ozbrojení "civilisté", ve válečné zóně. Nic takového. Prostě jen žili svůj život, ve své domovině. Klidně, užívali si, nebo řešili běžné dennodenní problémy. Šli třeba na nákup, do práce, s rodinou na koncert nebo si odpočinout s přáteli do kavárny. A pak byli nečekaně a naprosto brutálně zmasakrováni.

A tím to nekončí. Hromadná znásilňování v podchodech. Zkopávání lidí ze schodů, jen tak pro zábavu. Loupeže za bílého dne. Přestřelky gangů tam kde předtím všichni žili v klidu a bezpečí. Neutuchající vandalismus. Krevní msty. Tresty za odpadlictví, za snahu odejít, za snahu se rozejít. Masakry noži a mačetami. Takže ne, bestie do civilizované společnosti nepatří. A ohleduplnost k bestiím jejichž nevinné oběti si prokazatelně prošly hotovým peklem není žádná ctnost. Schopnost efektivně se bránit agresorům, důsledně je chytat i předcházet jejich agresi, oddělit je co nejbezpečněji od civilizované populace, odškodňovat plně jejich oběti a podobně. To jsou základy každé společnosti, která chce alespoň přežít a která se chce nazývat spravedlivou. Tak snad k tomuto elementárnímu poznání nebude třeba dojít přes další a další hektolitry krve nevinných. Máme přirozené právo se zločinným existencím adekvátně bránit.

V tomto kontextu tedy návrhy na eventuální dlužní otroctví, nikoliv jen tak pro trestání samotné, ale v zájmu plné restituce oběti; sparťanské zacházení s brutálními agresory; permanentní sledování, izolace nebo trest vyhnanství; ostrakizace a diskriminace; nepůsobí zase až tak "drsně". Dodávám, že pokud někdo nevěří v lidskou neomylnost, neomylnost justice, což sdílím, tak stále může být - za záměrnou, násilnou recidivu, ve smyslu agrese proti tělu nevinného člověka - ke zvážení například systém "třikrát a dost". A až pak může přicházet na řadu vyhnanství nebo izolace na doživotí (v plném slova smyslu). Samozřejmě, po plné restituci všech obětí. Je to stále výrazně lepší než jak je běžné dnes tzn. vypustit je po letech zpět přímo mezi nás, a to dokonce leckdy i s novou - státem poskytnutou - identitou.

Jsou tato a obdobná potenciální opatření ideální? Nejsou. Ale jsou to minimálně úvahy správným směrem. Počet násilných recidivistů by to u nás nepochybně redukovalo. Je to ke zvážení jako i spousta dalších protizločineckých opatření o kterých je potřeba otevřeně diskutovat. No a pokud se i toto někomu nelíbí. Tak aspoň nerezignujme na prevenci. Tzn. nepouštějme si grázly pokorně a volně mezi sebe. Pak jich nemusíme tolik řešit. Bezpečná vzdálenost od agresorů je vždy dobrou prevencí. A ideálně ještě tak, že to oni se budou držet daleko od nás. Nebuďme servilní k zahraničním přerozdělovačům. Ti už dávno fatálně selhali a současnost i budoucnost jejich zemí je dost černá. Je potřeba se problematikou místní i zahraniční zločinnosti vážně zabývat. Protože pak už zůstává jen rezignace, odevzdání se přízni či nepřízni osudu. Anebo migrace.

Migrace civilizovaných pryč ze svých domovin, které ovládl bezohledný zločin.

Poznámky a zdroje:
- Jeden komentář, pro ty co monitorují, hlásí a analyzují nenávistné projevy. To i vy a vaši příbuzní chodíte na koncerty, do divadel, na nákupy, nebo jezdíte v metru. Nebo do zahraničí, na dovolenou. To i vy žijete a spoluvytváříte tuto společnost, a její budoucnost. Tak zvažte jestli vaše současná práce je nějakým přínosem pro vaši i naši bezpečnost. Pokud někdo hlásá agresi vůči nevinným, je správné se tím zabývat, ale odsuzování skutečných zločinců není nijak amorální. Proto jistě mnoho z nás ocení když se budete intenzivně zabývat nejlépe zločinem skutečným.

- https://deathpenaltyinfo.org/death-row/overview/size-of-death-row-by-year - Jedny ze statistik trestu smrti v USA.

- Statistiky usmrcených civilistů viz například zde. Nevím jak přesné jsou. Toto ani přesně spočítat nelze. Ale i další zdroje uvádí obdobné: A, Irák - https://www.iraqbodycount.org/ a B, Afghánistán - https://watson.brown.edu/costsofwar/costs/human/civilians/afghan

- https://www.databazeknih.cz/knihy/bestialni-vrazi-86711 - Kniha "Bestiální vrazi"

- https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/manchester-britanie-teror-obeti-vzpominky.A170525_161029_zahranicni_aha - "Oběti z Manchesteru: osmiletá holčička, policistka i matka tří dětí"

- http://www.assemblee-nationale.fr/14/rap-enq/r3922-t2.asp - Oficiální vyšetřovací protokol k útoku v Bataclanu. Použijte překladač. Ale můžete také použít hledání podle výrazů, pokud hledáte to co zmiňuji výše, například pomocí slov: décapitations (stínání hlav), éviscérations (vykuchání), énucléations (odstranění očních bulev), mutilations (mučení). Jsou také verze, že část těchto zmrzačení bylo v důsledku explozí. Posuďte sami. Ale předtím zvažte jestli to budete číst. Nicméně, progresivní socialisté, vítači, sluníčka, multikulturalisté apod. si to přeloží a přečtou povinně, nejenom to, a zvažovat budou nejlépe až potom.

Autor: Lubor Adámek | úterý 25.6.2019 8:41 | karma článku: 23.09 | přečteno: 745x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Karel Trčálek

Kateřina Konečná prozradila, že dnešní komunistické názory jsou docela nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 7:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 | Diskuse

Tomáš Flaška

Tak si ty ruské volby shrňme

A řekněme si, co to vypovídá o nás. Stačí se podívat na různé reakce. A řeknu to takto – nestačíte se divit.

19.3.2024 v 7:04 | Karma článku: 16.46 | Přečteno: 154 | Diskuse

Ladislav Pokorný

Kateřina Konečná nechtíc prozradila, že dnešní komunistické názory jsou naprosto nelidské

O tom, že se komunisté nepolepšili a že jsou pátou kolonou putinovského Ruska, víme už dlouho. Ale že komunisté dnes vyhánějí demokratické politiky z televizních studií, otřáslo námi všemi. Kde se nová komunistická zvůle zastaví?

19.3.2024 v 0:59 | Karma článku: 29.25 | Přečteno: 497 | Diskuse

Eva Kislingerová

Budeme válčit se Slovenskem?

Z vyjádření některých politiků může nezúčastněný pozorovat nabýt dojmu, že diplomatické vztahy se Slovenskem jsou na bodu mrazu. Z médií to vypadá, že válka začíná a u Hodonína bude tanková bitva.

18.3.2024 v 13:24 | Karma článku: 21.94 | Přečteno: 556 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak s Babišem dohnat a předehnat ne Západ, ale Putinovo Rusko?

Západ se nám rozpadá před očima. Zato Rusko doslova vzkvétá. S doháněním Západu je konec, teď už nám zbývá, než jen dohánět a předhánět Rusko...

18.3.2024 v 11:15 | Karma článku: 18.72 | Přečteno: 243 | Diskuse
Počet článků 27 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 760

Libertarián, stoupenec rakouské ekonomické školy. Přesvědčený o tom, že civilizovaná, stabilní a prosperující společnost stojí na úctě k vlastnictví, svobodě a principu neiniciace násilí.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...