Diskuse

Při dodržování principů libertarianismu by dnešní masivní migrační krize nikdy nevznikla!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážený pane autore, nevím co je Warfare state, ale pokud myslíte Welfare state, tedy sociální stát, tak ten v USA v době, kdy provedly invazi do Afganistánu a Iráku zcela jistě nefungoval, protože v této době frčel neoliberalismus. Také jsem měl vždy za to, že libertariáni odmítají prakticky veškeré zásahy státu a vítají volný obchod a volný pohyb osob, tedy neomezenou migraci. Máte pravdu, že libertariáni odmítají vývoz hodnot pomocí vojenských intervencí, což je záslužné, ale jinak je to ideologie značně pomýlená a v praxi nepoužitelná.

0 0
možnosti
Foto

Kdežto násilí je nepomýlené a správné. Etatisté jsou snílci, kteří se občas spletou, špatně zavolí a vyfučí jich miliony komínem. Ale to je v pořádku, kdežto svoboda a právo založené na neiniciaci násilí je špatné a nepoužitelné.

1 0
možnosti

.... tak abych k temu došel nemusim byt nutně libertarián, žejo?!,- si vybavuju, jako by to bylo dneska, komenty po NY 9/11,- ....."svět už nikdy nebude jako před tím!"

0 0
možnosti
Foto

;-D;-D;-D " Z jedné strany lidem rozstřílejte jejich již tak bídnou zemi, zničte jim domovy a způsoby obživy, pozabíjejte a zmrzačte příbuzné, obsaďte masivními armádami, vnuťte demokracii. .... " ;-D;-D To je damgogie.RvRvRv

1 1
možnosti

Válka v Afgánistánu trvá od roku 2001, tedy už 16 let. Podle všeho Taliban v současnosti kontroluje resp. má vliv až na polovinu Afgánského území (například díky tomu, že západní armády prozíravě odzbrojili místní kmeny, které tak mají minimální šanci se Talibanu bránit), od roku 2001 je to největší územní úspěch teroristů. Válka v Iráku (prý "proti teroru" a podle OSN a mnohých právníků válka nelegální) trvá od roku 2003 a >oficiálně< skončila roku 2011. S takovým "úspěchem", že si na části původního území vyhlásili teroristé svůj Islámský stát. Irácká armáda i policie jsou tak "etablované", že mají rekordní počty sebevražd. Obě války vedly ke smrti desítek tisíc civilistů, a ještě větši počty byly zmrzačeny. Navíc se nezdá, že by díky mnohaleté válečné destrukci zrovna ekonomicky prosperovali...

Pokládáte snad tyto nekonečné, ničivé a v zásadě prohrané války za přínoš pro místní obyvatele? Vážně? A kdo že je tady demagog?

http://www.militarytimes.com/story/military/pentagon/2016/06/16/afghanistan-nicholson-commander-pentagon-report-war/85972056/

2 0
možnosti

Naprosto souhlasím.

2 0
možnosti
Foto

Ano, máte pravdu, ale teď se za Vámi uváděných skutečností vytvořila mezinárodně politická situace, jaká je a k přihlédnutím k této situaci je nutné řešit současnou migrační krizi. Myslím si, že nutné dodržovat důsledně všechny přijaté mezinárodní dohody a případně začít si pomáhat takovými nástroji, jakými může být zavedení povinnosti pro imigranty nošení elektronických náramků. Abychom věděli, kde se kdo v Evropě pohybuje.

Pozn. Tonoucímu asi nepomůže, když mu budete radit, že se měl naučit plavat.

0 0
možnosti

"Tonoucímu asi nepomůže, když mu budete radit, že se měl naučit plavat." Jistě, ale tonoucí obvykle nebude tonoucí když bude vědět, že nemá skákat do vody když plavat neumí. Navíc, o možných způsobech řešení této krize jsem psal už dávněji (http://luboradamek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=490208). Ale i tak je to absurdní... ať řešení předvádí především socialisté, státní fetišisté, kteří státy nechali vyžrat a tak tomuto stavu tímto dopomohli. Mimochodem, které mezinárodní dohody máte na mysli? Ony nakonec stejně zůstanou jen cárem papíru... což je často i dobře.

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že jste zůstal zcela na povrchu a dost ideologizujete. podstatu krize jste nevyhmátl. Což mne nepřekvapuje, neboť libertarianismus považuji za naivně-utopistické pohnutí. :-)

1 1
možnosti
Foto

Nicméně současně platí, že i utopie může zřetelněji ukázat slabiny současného systému.

0 0
možnosti