Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Otázku privátního školství bych podporovala pouze v podmínkách, že všichni občané mají dostatečné prostředky na zaplacení jimi vybraných škol za všechny své děti

0 0
možnosti
Foto

Když je nebude okrádat stát, tak na to většina v současné době mít bude. No a o tu menšinu se postará dobrovolná charita.

1 0
možnosti
LA

Jak už jinými slovy napsal pan František Kšír. Ty peníze, které má dnes k dispozici státní aparát a používá je třeba ve školství... jsou naše, privátní. Od koho jiného by je ty Valachové a spol měly?

Takže když dnes máme na školství + na ministerstvo, CERMATy, poslance, senátory, krajské úředníky atd. Tak proč bychom na to neměli bez tohoto drahého nánosu navíc? A to navíc v konkurujícím si prostředí.

A jak už bylo také napsáno... stále je tu také sféra charity. Pokud někomu opravdu záleží na cizích dětech, aby studovali apod. nikdo mu nebrání aby předvedl svou morální pozici reálně, a dobrovolně jim sám (nebo s jinými) ze svého přispěl.

0 0
možnosti
Foto

Proč všichni občané? Třeba někteří nebudou mít zájem, budou učit děti doma, udělají s jinými rodiči skupinu a budou je učit, apod.

0 0
možnosti
SK

Když si někdo pro svých 5 děti vybere Harvard jsem povinen mu na to přispět? Ani náhodou, každý za své....

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 761x
Libertarián, stoupenec rakouské ekonomické školy. Přesvědčený o tom, že civilizovaná, stabilní a prosperující společnost stojí na úctě k vlastnictví, svobodě a principu neiniciace násilí.

Seznam rubrik