Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Emoce s Vámi cloumají. Sice to lze tak trochu chápat, ale ne úplně. Hněv je špatný rádce...

1 0
možnosti
LA

Děkuji, to bývá. Proto se nad tím zamýšlím déle, déle a stejně nedocházím k jiným závěrům. Nicméně, jsou to velmi vážné věci. Trest, odškodnění, dlužní otroctví, vyhnanství. To je potřeba velmi diskutovat. Takže pokud máte konkrétní návrhy nebo námitky nebo alternativy, rád se s nimi seznámím. Vážně. Já chci žít opravdu v bezpečném světe kde se takovým způsobem neplive na spravedlnost jako dnes (nebo v dobách rudých, hnědých apod.) a vím, že je tady dost grázlů, kteří chtějí přesný opak. A své zločiny si dokonce užívají s úsměvem. Takže návrhy jak to efektivně (tady i jinde) řešit... vítám.

1 0
možnosti
PP

> bude je muset odpracovat

Bude obtížné změnit "Listinu základních práv svobod", která zakazuje nutit kohokoli do práce. Další problém zřejmé nastane v případě, pokud se bude bude naše listina práv lišit od té evropské: "Evropská úmluva o lidských právech".

1 0
možnosti
LA

Souhlasím, bude. A navíc, těch úmluv, které se toho budou dotýkat bude víc, nyní a pravděpodobně i v budoucnu. Ale co jiného dělat než o tom aspoň rozvířit debatu? Upozornit na pár myšlenek, byť i tvrdých? Kompletní prohra začíná tím, že jsou lidé zticha. Dokud být opravdu nemusím. Nebudu. A obávám se, že to je, vzhledem k vývoji, adekvátní postup...

0 0
možnosti
PD

Naše vězení jsou přeplněná, budeme stavět další? Zvýšíme kvůli tomu daně? Chcete vězně týrat fyzicky i psychicky? Jednou tu zvěř budete muset pustit mezi lidi - Vy sám byste je nechtěl potkat. Co s českými znásilňovači - těch je násobně více. Chcete je zabíjet? Vy se toho ujmete? Co justiční omyly - jak moc je chcete odškodňovat?

0 0
možnosti
LA

- Nová vězení? To nevím. To podle potřeby. Ale u pólů nebo uprostřed Sahary už to není náš problém. Patrně nikoho.

- Daně nezvyšovat, ale rušit a snižovat. Náklady mají nést pachatelé.

- Nechci nikoho fyzicky ani psychicky týrat. Ale vemte si to z druhé strany. Jistě víte co všechno už různé bestie dokázali jiným lidem způsobit. Odřezávání hlav malých dětí. Pálení genitálií. Párání těl lidí přibitých na vrata. Jako, co s tím sakra dělat? Vězte, že to, že je odsud doslova vyženeme, než se dopustí takovýchto úplných brutalit, je dokonce i pro ně, v určitém smyslu, ještě pořád to lepší. Ale nevím. Máte lepší návrh? Já to tady ani nikde jinde mezi civilizovanými lidmi vidět nechci. Není to snad morálně obhajitelné?

- Já jsem zločinců už pár potkal. A jak jsem psal, tu zvěř je potřeba vyhnat. Anebo ano, úplná izolace je taky možnost. Klidně navrhujte další řešení.

- Jak jsem v textu psal, barva pleti nebo jazyk nejsou podstatné. Čeští znásilňovači ať jsou podrobeni stejnému vymáhání práva.

- Zabíjet nikoho nechci. Ale pokud mě nebo někoho jiného bude vážně ohrožovat, tak jsem připraven použít efektivní metody obrany. Hlavně, ale nechci abychom něco takového museli řešit. Věřím, že čeští znásilňovači by si na pustém ostrově také našli dost společné zábavy. Hlavně ale daleko od nás, kde se nás to netýká.

- Justiční omyly, děkuji za poukázání na tuto důležitou věc. Do textu jsem to opomněl v tom množství napsat. Obecně platí (mělo by), že nikdo nemá žádnou imunitu. Žádnou privilegovanou výjimku. Právo má platit pro všechny úplně stejně. To si pak třikrát promyslíte jestli máte dostatek důkazů na to abyste někoho poslal třeba na smrt. Dále je pak dobrým opatřením proti justičním omylům pokrok forenzních věd. Ten pravděpodobně bude pokračovat atd. Už jen dodám, že pro stát bych trest smrti nepovolil. Vyhnanství je ale opatření vhodné, relativně efektivní a vratné.

0 0
možnosti
LP

To strpění je německy ́Duldung ́. Marian Kechlibar o něm píše: "V mezičase dostal tzv. Duldung, zvláštní právní status, při němž je běženec sice na německém území nelegálně, nemá právní nárok na pobyt, ale zároveň mu německý stát slibuje, že jej nebude deportovat, a dokonce má nárok na sociální podporu a po třech měsících i právo pracovat. (Detailní přehled práv najdete zde.)" Zdroj: https://kechlibar.net/2018/06/08/par-poznamek-k-pripadu-vrazdy-na-susanne-f/

1 0
možnosti
LA

Děkuji Vám za zdroj. Je to dost výživné čtení. Bohužel. A nejhorší je, že kreativita těch "srdečných, sluníčkových" lidí neskomírá. Prostě se valí další a další opatření jak to udělat do budoucna ještě horší...

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 761x
Libertarián, stoupenec rakouské ekonomické školy. Přesvědčený o tom, že civilizovaná, stabilní a prosperující společnost stojí na úctě k vlastnictví, svobodě a principu neiniciace násilí.

Seznam rubrik