Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J75a88n 22R67á21ž

5. 9. 2019 17:34

V USA se začali socialisté sami nazývat liberály, neb pojmy socialismus a socialista tam byly zprofanovány a teď se to přeneslo i do Evropy. A proto se lidová demokracie nazývá liberální demokracií, i když obsahově i ideologicky je to jedno a totéž.

Snažit se v obecném povědomí, zejména u mladé generace, u pojmů "liberalismus/liberální" o navrácení jejich původní filozofickou náplň, jak ji formulovali John Locke a Adam Smith, by bylo podobné snažení Dona Quichota. Čili marné snažení. Lidé už si neumí představit co je to osobní svoboda, proto si ji neumí vážit a dobrovolně si jí, zejména mladí, velmi lehce nechávají omezovat..

2 0
možnosti
JP

Liberalismus už v USA všech svých politických a ekonomických cílů dosáhl. Následuje zpochybnění jakékoli morálky, kultury a společenských vazeb. Liberalismus je rozklad společnosti.

0 0
možnosti
JS

Pokud má podnikatel právo zakázat vstup Rusům, kteří nepodepíší nesouhlas s anexí Krymu, má pochopitelně také právo zakázat vstup Romům.

1 0
možnosti
ZD

Málokdo to dokáže tak logicky vysvětlit. To mi dnes chybělo do úplného pochopení dění okolo.

3 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 761x
Libertarián, stoupenec rakouské ekonomické školy. Přesvědčený o tom, že civilizovaná, stabilní a prosperující společnost stojí na úctě k vlastnictví, svobodě a principu neiniciace násilí.

Seznam rubrik