Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak já vám k pár vašim postřehům přidám nějakou oponenturu. V jednotě je síla. To věděli už pralidé, kteří se shlukovali do kmenů žijících v jedné vesnici, vesnice se slučovaly do knížectví, knížectví do království, království posléze do republik a republiky do unií. Už Svatopluk říkal svým synům, když se rozdělí a nepotáhnou za jeden provaz, že je soupeř každého samostatně přemůže ... a ono se to pak i stalo.

Dalo by se uvést pár příkladů kdy rozpad vedl k průšvihu (Jugoslávie, SSSR), nicméně v těchto případech nemám přesné informace jak ty vztahy mezi národy v rámci těch států fungovaly předtím.

Neslučují se ale jen státy ... ale i firmy, drobní živnostníci ... prostě a jednoduše - pokud chcete růst, nemůžete se drobit, musíte táhnout za jeden provaz. Když si firmy budou vzájemně konkurovat a budou se snažit jít s cenou za každou cenu doů, aby potopili konkurenci, nakonec zajdou na úbytě obě dvě. Pokud spolu začnou spolupracovat, rozdělí si zakázky, teritoria, budou sdílet zdroje, tak to pomůže oběma stranám.

Rozpad EU nevyřeší vůbec nic. Takže já Unii naopak přeji dlouhou prosperitu.

2 0
možnosti
Foto

Ovšem mocichtiví na to jdou opačně: Rozděl a panuj. Vám R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS