Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

A co potom? A co jste dokázal Vy?

1 0
možnosti
LS

Tak já vám k pár vašim postřehům přidám nějakou oponenturu. V jednotě je síla. To věděli už pralidé, kteří se shlukovali do kmenů žijících v jedné vesnici, vesnice se slučovaly do knížectví, knížectví do království, království posléze do republik a republiky do unií. Už Svatopluk říkal svým synům, když se rozdělí a nepotáhnou za jeden provaz, že je soupeř každého samostatně přemůže ... a ono se to pak i stalo.

Dalo by se uvést pár příkladů kdy rozpad vedl k průšvihu (Jugoslávie, SSSR), nicméně v těchto případech nemám přesné informace jak ty vztahy mezi národy v rámci těch států fungovaly předtím.

Neslučují se ale jen státy ... ale i firmy, drobní živnostníci ... prostě a jednoduše - pokud chcete růst, nemůžete se drobit, musíte táhnout za jeden provaz. Když si firmy budou vzájemně konkurovat a budou se snažit jít s cenou za každou cenu doů, aby potopili konkurenci, nakonec zajdou na úbytě obě dvě. Pokud spolu začnou spolupracovat, rozdělí si zakázky, teritoria, budou sdílet zdroje, tak to pomůže oběma stranám.

Rozpad EU nevyřeší vůbec nic. Takže já Unii naopak přeji dlouhou prosperitu.

2 0
možnosti
Foto

Ovšem mocichtiví na to jdou opačně: Rozděl a panuj. Vám R^

0 0
možnosti
JR

J54a22n 78R74á43ž

12. 1. 2016 18:42

Jsou dvě možnosti:

1) Co se nepovedlo Marxově teorii komunistického internacionalismu a Hitlerově nacionálnímu socialismu, povede se po realizaci Merkel-Gauckovu multikulturním internacionalismu. Evropa bude jednotná pod německým velením

nebo

2) Obyvatelé Evropy se, jako několikrát v minulosti, proti německé rozpínavosti vzbouří a vyvolávají tak i revoltu v Německu samém, která nositele Merkel-Gauckovy teorie vyprovodí na smetiště dějin. Bude to obtížnější než boj protihitlerovské koalice, neb filozofie multikulturního socialismu má mnoho příznivců v celé Evropě. Takže se bude muset provést deratizace od těchto utopických myšlenek nejprve v domovských státech.

1 0
možnosti
LA

Děkuji za pochvaly i výtky. Chtěl bych jen zdůraznit, že i kdybych svůj text ladil zcela neutrálně (třeba jako seznam historických událostí), tak i tak z něj bude číšit silná kritika EU. Stačí jen za sebou vyslovit slova jako Řecko, Kypr, ECB, eurozóna nebo migrace a asi jen těžce zdeformovanou mysl mohou napadnout asociace jako kvalita, úspěch, řešení. Naopak, ke každému lze zcela automaticky dosadit slovo "krize". Já a ani nikdo z dalších odpůrců EU tady už v podstatě nemusíme nic kritizovat. Evropská unie se zcela sama dopracovala k tomu, že se z ní stalo sprosté slovo. Že je nerespektovaná, opovrhovaná i nenáviděná. Pochopím když třeba někdo obhajuje konkrétní myšlenku, snad nějaký dílčí úspěch, ale celkově obhajovat Evropskou unii? To už snad nikdo nemůže myslet vážně.

3 0
možnosti
LA

Děkujiza pochvaly i výtky. Chtěl bych jen zdůraznit, že i kdybych svůjtext ladil zcela neutrálně (třeba jako seznam historickýchudálostí), tak i tak z něj bude číšit silná kritika EU. Stačíjen za sebou vyslovit slova jako Řecko, Kypr, ECB, eurozóna nebomigrace a asi jen těžce zdeformovanou mysl mohou napadnout asociacejako kvalita, úspěch, řešení. Naopak, ke každému lze zcelaautomaticky dosadit slovo "krize". Já a ani nikdo z dalších odpůrcůEU tady už v podstatě nemusíme nic kritizovat. Evropská unie se zcelasama dopracovala k tomu, že se z ní stalo sprosté slovo. Že je nerespektovaná, opovrhovaná i nenáviděná. Pochopímkdyž třeba někdo obhajuje konkrétní myšlenku, snad nějaký dílčíúspěch, ale celkově obhajovat Evropskou unii? To už snad nikdo nemůžemyslet vážně.

0 0
možnosti
AM

A mimochodem:

http://nazory.aktualne.cz/komentare/financial-times-masova-migrace-do-evropy-se-neda-zastavit/r~2b29099ab93511e58c6b0025900fea04/

,,,,,,,,,,,,,,, černoušci se zkrátka množí jako kobylky a nic je nezastaví.

Oni přijdou, ať se nám to líbí nebo ne.

0 0
možnosti
Foto

Poslyšte, není to trochu vlastizrádné? Že vy to tu chcete nechal Kremlu! Rv

1 0
možnosti
MD

Tot otazka, koho .. ruskeho 'cara Mikulase' nebo 'unijniho Uljanova'?

1 0
možnosti
AM

Jste naiva.

Ano, z EU možná nakonec odejdou státy východní Evropy a budem si tu hrát na suverenitu, nicméně západní státy si Unii v nějaké formě rozhodně podrží.

Mají k tomu dobré důvody, které vám unikají.

3 3
možnosti
VJ

Nejspíš nějakou unii ve formě islámského státu

4 2
možnosti
JC

Hlasoval jsem proti vstupu do EU ze zcela konkrétních důvodů. Ty se však začaly naplňovat mnohem rychleji, než jsem ve svém pesimismu očekával.

Čím dříve z EU vypadneme, tím lépe, tím větší budeme mít naději na záchranu.

7 1
možnosti
OK

Destrukcí ku světlým zítřkům.

4 1
možnosti
JS

J22a73n 98S41o29u42č82e46k

12. 1. 2016 12:00

Není co dodat, karma. Byť lidé, jako je pan Kopřiva níže, budou stále snít svůj sen o jednotné Evropě musllimů, afričanů a zbytku Evropanů, centrálně řízené arabskoevropskou komisí z Bruselu.

8 1
možnosti
OK

Nevšiml jsem si, že by pan Kopřiva o něčem takovém snil. Možná mu to snění jen přisuzujete.

2 1
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 761x
Libertarián, stoupenec rakouské ekonomické školy. Přesvědčený o tom, že civilizovaná, stabilní a prosperující společnost stojí na úctě k vlastnictví, svobodě a principu neiniciace násilí.

Seznam rubrik