Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J46a28r46a 16R87a21n17k

8. 11. 2016 23:34

Mate smulu, vse je jinak Vy jste zrejme u tv a vite, jak to dopadlo, tady je teprve odpoled 14.32, ale jako vetsina Kanadanu, drzim 4 palce Hillary:-)

Muj americky partner ji volil:-)

http://www.thedailybeast.com/articles/2016/11/08/decision-day-for-america-s-family-feud-the-strongman-vs-stronger-together.html

0 0
možnosti
Foto

Ale kdepak, smůlu budete mít vy ať už si tam zvolíte, z těch dvou, koho chcete. Jo a Clinton vám zašátrá tak ve vaší peněžence, že se nestačíte divit. Tedy pokud se živíte vlastní prací.

0 0
možnosti
Foto

Člověk, který je nakloněný ke svobodě a chce být konzistentní ve svých úvahách musí zákonitě dospět do bodu, kdy se stane anarchokapitalistou. Poprvé v dějinách lidstva máme ucelenou ideologii, která může umožnit celé lidské společnosti explozi celospolečenského bohatství dostupného každému.

1 0
možnosti

Takže je vše tak trochu jinak než si naprostá většina lidí myslí.A ekonomická či jiná státní opatření si mžeme představit jako když zatáhneme za nějakou barevnou nit v tomto klubíčku z mnoha stovek barevných nití. Jednoduché mechanistické myšlení pak vychází z toho, že když zatáhnu za červenou nit na jedné straně, tak druhý konec té červené niti musí nutně někde zmizet uvnitř toho celého klubíčka. JENŽE ve skutečném ekonomickém a společenském životě v dané lidské skupině je to naprosto jinak. Když stát zatáhne za onu červenou nitku, pak se dvě červené nitky vystrčí na protilehlé straně, dvě černá zmizí, jedna zelená vyleze nahoru, dvě modré vylezou dolů a 4 žluté se schovají tam, kde stát zatáhne za tu červenou. A velmi často se vzájemné interdependance---závislosti... vůbec nedají odhalit, až když je pozdě, ale o některých se ví, a člověk si na ně může dát pozor a nedělat nesmyslná opatření.

Tradiční dělení na levici a pravici vychází z rozmístění sedadel ve sněmovně. A levičáci jsou spíše pro zlepšování kvality života těch chudých a jinak znevýhodněných a pravičáci jsou většinou jen ti, kdo akumulují své bohatství a trvá jim dost dlouho, než poznají že to není to pravé ořechové a pak dávají obrovské podpory nejrůznějším druhům charit.

Skutečnost, že společnost byla téměř vždy takto rozdělena je obrovské množství již z dob před mnoha tisíci lety, není to náš vynález. Společnost se dělila.... vždy..,,s malými výjimkami....na ty kdo žili a žijí v ZÁMKU.... a na ty, kdo žij v PODZÁMČÍ, tedy na vládce a na otroky.

Jde jen o to jak moudrý je vladař a jak dokáže odhadnout, o kolik má svým lidem přidat, aby se nebouřili, žili spokojený a šťastný život a svému vladaři byli za jeho činy a moudro vděční. A to je pak vladař par excelence. a je jedno jestli ho někdo zařadí do levice nebo do pravvice.

0 0
možnosti

Není nutné být vlevo nebo vpravo. To je velmi staré dělení a celkem nic v dnešní době nepřináší. Co je dnes nutné a bylo to nutné vždy, jen naše vědomosti to většinou nepovolovaly, je, chápat evoluci. Evoluci z pohledu lidí. Tedy evoluci všeobecnou jako základ, pak evoluci lidských skupin a evoluci lidských ekonomických aktivit. To je jediný rozumný přístup k analýze společnosti a i případně jejího vedení. Každé stádo potřebuje vůdce a tak i lidské skupiny potřebují vůdčí osobnosti.

Jestli v jisté etapě vývoje lidské skupiny je výhodnější mít stát, který se velmi angažuj, či stát, který se víceméně stáhne do pozadí a nechá občany žít volně, nejde nikdy určit dopředu. Záleží nejen na vývoji oné jedné lidské skupiny ale i na vývoji okolních lidských skupin. A tak, když je stát, tedy lidské skupina vojensky napadena jinou lidskou skupinou, nejde nechat obranu na jednotlivcích, ale musí se bránit celá lidská skupina pod přímým vedením státu a jeho jednotném velení a vedení.

I ekonomicky to dává smysl. Čína v současné době krade co může, ale kdysi to dělali i Němci, když kopírovali britské zboží a Britové si vydupali, že na německém zboží musí být značka MADE IN GERMANY aby lidé viděli, že je to z ciziny a nekvalitní. JENŽE se to velmi rychle zvrtlo, protože Němci začali vyrábět lepší a levnější zboží a tak se značka MADE IN GERMANY stala značkou kvality namísto upozorněním na nekvalitu. A to se nám může stát i se zbožím z Číny. Zde funkce britského státu vlastně napomohla růstu německé ekonomiky, a naopak německý stát, který neperzekvoval ekonomickou zlodějnu vlastně napomáhal také růstu německé ekonomiky.

POKRAČOVÁNÍ NA DALŠÍM KOMENTÁŘI

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS